fbpx
+32 (0)491 96 28 12 frederik@poland-invest.eu

 

Polen in opkomst? Nee, Polen is booming!

Uit een recent artikel van de Poolse Forbes blijkt dat de huurprijzen van appartementen aan de Baltische kust, die van Zuid-Europa hebben overtroffen en dat hetzelfde geldt voor de aankoop van appartementen en woningen. In hetzelfde artikel wordt ook gemeld dat de huurprijzen van woningen in de badplaats Kolobrzeg, aan de Baltische kust, zelfs hoger liggen dan die aan de Spaanse Costa Blanca.

Welke conclusie valt hieruit te trekken? Het antwoord hierop is eenvoudig: Polen is booming…..voor toeristen en voor vastgoedinvesteerders.

Polen als vakantiebestemming

Polen is niet het eerste land wat in de meeste mensen opkomt, als ze denken aan een vakantiebestemming. Toch hebben velen het land al ontdekt. Polen is een divers land wat zoveel moois te bieden heeft, waaronder een prachtige natuur en een lange uitgestrekt kust aan de Baltische zee, waar het heerlijk vertoeven is aan de prachtige stranden.

Vooral aan deze kust gaan veel Polen graag op vakantie. Bovendien is er een stijgend aantal buitenlandse toeristen, die dit relatief onbekende gebied graag willen ontdekken. Met name voor de actieve vakantieganger is Polen een echt paradijs waar je nog kunt genieten van ongerepte bossen en meren. 

De stijgende populariteit van Polen als vakantiebestemming heeft geresulteerd in een jaarlijks toenemend aantal toeristen. En deze trend heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de huurprijzen in bepaalde delen van de Poolse kust nu dus zelfs hoger liggen dan aan Spaanse Costa Blanca!

Maar dat is niet alles..

De Poolse vastgoedmarkt bloeit en in vergelijking met andere landen in Centraal-Europa heeft Polen een welvarende economie. Ondanks deze jaarlijkse economische groei is de waarde van vastgoed relatief achtergebleven en naar verwachting zullen zowel de koop- als huurprijzen de komende jaren nog verder stijgen. Hier ligt dus een uitstekende kans voor vastgoedinvesteerders.

Schitterende economische vooruitzichten

De economische vooruitzichten van Polen zijn zeer goed. Polen is het enige land in de Europese Unie dat in 2008-2009 geen recessie kende en de economie groeit elk jaar gestaag. Ook zijn veel buitenlandse bedrijven de laatste jaren in Polen gaan investeren. Als gevolg hiervan stijgen de lonen en heeft de Poolse bevolking steeds meer te besteden. En de Polen geven hun toenemende koopkracht graag uit in eigen land.

Waarom investeren in Polen?

  •         Welvarende economie en functionerende democratie
  •         Verwachte stijging van vastgoedprijzen
  •         Polen gaan graag op vakantie in eigen land, haal een hoog rendement uit de verhuur van je woning
  •         Goede verbindingen. Vanuit België en Nederland zijn er directe vluchten van en naar Gdansk. Vanaf daaruit zijn er goede wegverbindingen met de rest van Polen.

Meer weten over de investeringsmogelijkheden in Polen? 

Vastgoed in Polen vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze projecten op toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs