fbpx
+32 (0)491 96 28 12 frederik@poland-invest.eu

De Poolse stad Łódź heeft dit jaar de tweede plaats behaald in de top 10 van prestigieuze lijst ‘Lonely Planet Best in Travel’.

Hoewel de meeste mensen bij een trip naar Polen eerder aan Warschau, Krakau of Gdansk zullen denken, heeft het postindustriële Łódź, gelegen in het geografische midden van Polen, bezoekers veel te bieden.

Volgens Hanna Zdanowska, de burgemeester van Łódź heeft de stad “een ware transformatie ondergaan van industrieel productiemonster tot een stad met een vriendelijk beleid voor inwoners en toeristen met een uniek en betaalbaar aanbod voor cultuur, shoppen en ontspanning”.

En het goede nieuws is dat het aantal toeristen blijft groeien. En dat betekent niet alleen goed nieuws voor reislustigen, maar ook voor investeerders, want deze derde grote stad van Polen heeft niet alleen op toeristisch en cultureel gebied veel te bieden, maar zit ook economisch gezien in de lift.

Van industriestad naar culturele attractie

Verschillende oude industriële gebouwen in Łódź zijn omgevormd tot toeristische attracties, zoals de oude textielfabriek Manufaktura, wat nu een cultureel centrum is, waarin winkels, kantoren, musea, restaurants en een 4-sterren hotel zijn gevestigd. Of het grootste treinstation van Łódź, de Fabryzna, dat eind 2016 na een intensieve renovatie opnieuw is geopend en een waar architectonisch kunstwerk is geworden.

Economische opleving

Naast deze culturele metamorfose heeft Łódź ook een economische opleving ondergaan. Als gevolg van de centrale ligging en het beleggersvriendelijke beleid heeft de stad de laatste jaren veel buitenlandse investeerders aangetrokken. De IT-sector, BPO en biotechnologie zijn nu de belangrijkste industrieën van de stad en de regio.

Łódź beschikt ook over uitstekende transportverbindingen, zoals een internationaal vliegveld (met directe vluchten naar onder andere München, Londen, Dublin en Athene) en een goed ontwikkeld wegennet dat de stad verbindt met hoofdstad Warschau en verschillende Europese steden. Bovendien is Warschau met de trein in slechts 1,5 uur bereikbaar.

Het groeipotentieel van Polen als toeristische trekpleister en voor investeerders

Het is natuurlijk fantastisch dat Lonely Planet deze stad in Polen op de kaart heeft gezet, maar Łódź is slechts een van de vele voorbeelden dat Polen echt een land in opkomst is, zowel op toeristisch, cultureel als economisch vlak. Warschau blijft  het belangrijkste zakencentrum van het land, maar daarnaast bevinden zich in Polen veel andere sterke economische clusters, zoals Krakau, Wrocław, Tri-City (Gdańsk, Gdynia, Sopot), Poznań, de agglomeratie Katowice en Łódź staat ook op deze lijst.

 Polen is booming

Het gaat goed met de economie van Polen, het land is politiek stabiel en heeft een veelbelovende toekomst om een bruisend economisch centrum te worden… voor zover het dat nu al niet is. Daarnaast is het een groot land met 40 miljoen inwoners, waarvan de helft jonger is dan 35 jaar. Deze groep jongeren is hoog opgeleid, heeft een goed inkomen, meer te besteden en gaat graag op vakantie…. ook in eigen land. Bovendien met dergelijke juweeltjes als Łódź en andere bekende steden, zoals de havenstad Gdansk en de vele mooie natuurgebieden is het niet vreemd dat steeds meer Polen er dus voor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan.

Polen is in opkomst, zowel als vakantiebestemming als investeringsmogelijkheid. De economische groei van het land ligt momenteel maar liefst 2 tot 3 keer hoger dan die van West-Europa en verwacht wordt dat de vastgoedprijzen de komende 10 jaar sterk zullen stijgen. Een ideaal uitgangspunt om in vastgoed te investeren en uw investering mee te laten groeien.

Vastgoed in Polen (V.i.P.): uw partner voor een veilige vastgoedbelegging in Polen

Vastgoed in Polen vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze projecten op toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs of schrijf in voor ons volgende seminar.