fbpx
+32 (0)491 96 28 12 frederik@poland-invest.eu

In één van onze vorige blogs was al te lezen dat het toerisme in Polen aanzienlijk groeit en dat zowel de Polen zelf als buitenlandse toeristen steeds vaker hun vakanties door in het land doorbrengen.

Het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek (GUS) meldde zelfs dat het aantal toeristen dat in de periode januari – mei 2019 gebruik maakte van een accommodatie in Polen, met meer dan 704.000 tot 12,5 miljoen was gestegen ten opzichte van de 11,8 miljoen in dezelfde periode in 2018. Dat is een stijging van 6 procent.

Dat steeds meer buitenlandse toeristen kiezen voor een vakantie in Polen heeft te maken met verschillende factoren. Polen is een van de veiligste landen van Europa en veruit het meest budgetvriendelijke land in de EU. Het land biedt accommodaties van hoge kwaliteit en tegen betaalbare prijzen die weliswaar een stijgende tendens vertonen. Daarnaast heeft Polen toeristen in alle opzichten iets te bieden, van ongerepte natuur, cultureel erfgoed tot geschiedenis, maar ook op culinair en uitgaansgebied.

Maar er is meer. Bij het maken van een keuze voor een vakantieland speelt ook de gastvrijheid een grote rol. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat bijna driekwart van de wereldreizigers van mening is dat de vriendelijkheid van de lokale bevolking een van de topprioriteiten is bij het kiezen van een bestemming voor hun volgende reis. En dat Polen een zeer gastvrij land is, werd onlangs bevestigd door Booking, een van ‘s werelds grootste e-commercebedrijven.

Polen een van de meest gastvrije landen ter wereld

Booking eert elk jaar hun beste accommodaties, op basis van klantbeoordelingen en gastenervaringen. In de zevende editie van de jaarlijkse prijzen selecteerde het bedrijf voor het eerst de ‘meest gastvrije landen’ en Polen eindigde als derde op de lijst, na Oostenrijk en buurland Tsjechië en gevolgd door Nieuw-Zeeland, Taiwan, Roemenië, Hongarije, Ierland, Servië en Griekenland.

Top 10 meest gastvrije landen ter wereld

 1. Oostenrijk
 2. Tsjechische Republiek
 3. Polen
 4. Nieuw Zeeland
 5. Taiwan
 6. Roemenië
 7. Hongarije
 8. Ierland
 9. Servië
 10. Griekenland

Meer dan 700.000 accommodaties, die op de boekingswebsite staan geregistreerd, ontvingen een prijs voor geweldige gastenervaringen tijdens deze zevende jaarlijkse editie van de Guest Review Awards. Italië, Spanje en Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten behoorden tot de landen, die de meeste prijzen ontvingen. Polen werd negende met 26.572 bekroonde accommodaties.

2018 Guest Review Awards

 1. Italië
 2. Spanje
 3. Frankrijk
 4. Duitsland
 5. De Verenigde Staten
 6. Kroatië
 7. het Verenigd Koninkrijk
 8. Rusland
 9. Polen
 10. Brazilië

 

Of je nu naar Polen reist voor de natuur, het proeven van de geweldige lokale gerechten of de verrassende zelfgemaakte likeuren, het wandelen door de geplaveide straten van oude middeleeuwse dorpen, het ronddwalen in de onaangeroerde wildernis van het noordoosten van het land of het bezoeken de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties, je zult altijd vriendelijke mensen tegengekomen, die je onderweg willen helpen.

Investeren in Polen: hoe begint u eraan?

Poland Invest of Vastgoed in Polen (V.i.P.) is uw partner voor een veilige vastgoedbelegging in Polen. Vastgoed in Polen vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, commercieel vastgoed en industrie. Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze projecten op toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.